Ταμένο blog...
στίγματα κάποιων στιγμών
και θαυμάτων

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από το κακό που μας περιτριγυρίζει θα βγάλει μεγάλο ΚΑΛΟ



Η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από το κακό που μας περιτριγυρίζει θα βγάλει μεγάλο ΚΑΛΟ


PROMOTED CONTENT

Η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από το κακό που μας περιτριγυρίζει θα βγάλει μεγάλο ΚΑΛΟ


Η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από το κακό που μας περιτριγυρίζει θα βγάλει μεγάλο ΚΑΛΟ


0

Η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από το κακό που μας περιτριγυρίζει θα βγάλει μεγάλο ΚΑΛΟ


Φώτο η ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΛΑΜΠΡΟΤΕΤΑΡΤΗ του 2017, 19 Απριλίου,  μόλις προσκυνήσαμε την θαυματουργή εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΗΣ στον ομώνυμο περικαλλή Ναό της στην ιστορική Γουμένισσα της Κεντρικής Μακεδονίας, άγρυπνο ΦΥΛΑΚΑ στην ευαίσθητη συνοριογραμμή μας με τα Σκόπια.
Έξω εκείνο το πρωινό γινόταν «χαλασμός Κυρίου» με βροντές-αστραπές και δυνατή βροχή.
Όμως έπρεπε να ταξιδέψουμε και να φτάσουμε στην Αθήνα χρησιμοποιώντας τα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων.
Λίγο πριν μπούμε στις νέες σήραγγες των Τεμπών πήραμε τις πρώτες θλιβερές ειδήσεις από τα ΜΜΕ.
« στρατιωτικό ελικόπτερο μας αγνοείται»
Σε λίγο…
« κατέπεσε ελικόπτερο μας στο  Σαραντάπορο, αγνοείται το πλήρωμα του»
Η καρδιά μας σφίχτηκε…
Δίπλα μας ένα γεροντάκι από το Περιβόλι της Παναγιάς μας στο Αγιώνυμο όρος που ταξίδευε και αυτό προς Αθήνας, κατάλαβε την ανησυχία μας και ρώτησε, τι συμβαίνει;
Όταν του εκθέσαμε τα θλιβερά  γεγονότα ,  ο Αγιορείτης σιώπησε και τον είδαμε να ψελλίζει την ΕΥΧΗ.
Πέρασε κάμποση ώρα, όταν έφτασαν και τα πρώτα ονόματα των  υψηλόβαθμων αγνοουμένων-φονευθέντων μαρτυρικά  εν ώρα καθήκοντος. ΑΛΛΑ  και ότι μόνο  διασώθηκε μια νέα αξιωματικός μηχανικός ελικοπτέρων.
Ο Αγιορείτης διέκοψε την περισυλλογή του και ρώτησε τα σχετικά.
Στην ερώτηση μας
-πως συμβαίνει πρώτη φορά στα νεώτερα Ελληνικά χρονικά να ξεκληρίζονται  μαζί τόσοι πολλοί ανώτεροι και ικανοί στρατιωτικοί μας;
Μας απάντησε στιγμιαία και αυθόρμητα.
 Η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  θα είναι πάντα δίπλα μας  ακόμα  καιτην στιγμή που θα  σκοτώνονται  στρατηγοί.
-αυτοί έφυγαν σαν ήρωες για την Πατρίδα τους Αναστάσιμες ημέρες.
-από αυτό το γεγονός  η ΠΑΝΑΓΙΑ μας στέλνει μήνυμα για αυτά που έρχονται.
 Η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  από αυτό το κακό που μας περιτριγυρίζει θα βγάλει  μεγάλο ΚΑΛΟ.
Συγκρατήσαμε τους λόγους του ηλικιωμένου Αγιορείτη και τους αναθυμηθήκαμε μετά από καιρό, όταν με δέος διαβάσαμε μόλις εχθές το συγκλονιστικό Θαύμα που έγινε εκείνες τις στιγμές του πρωινού της Λαμπροτετάρτης, το οποίο το αναφέρουμε αυτούσιο δίχως να αλλάξουμε τίποτε και όπως αναρτήθηκε.
«Καλησπέρα! Σήμερα βρέθηκα σε μια παρέα και ένα παλικάρι μας διηγήθηκε ένα θαύμα που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας.  Είναι στρατιωτικός στα ελικόπτερα και φίλος της…
κοπέλας που σώθηκε απο τη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου στο Σαρανταπορο. Μας διηγηθηκε τα εξης: Η κοπέλα πιστευε βαθια και ειχε σχεση με τη Μονη της Παναγίας της Σεριφου την οποία ευλαβουνταν πολυ. Μάλιστα μετά την πτηση θα έπαιρνε άδεια και θα επισκεπτονταν το μοναστηρι οπου γνωριζε καλα και καποια μοναχη εκει. Οταν εχασαν το σημα του ελικοπτέρου καποιες ωρες μετα, κάποιος που γνωριζε οτι η κοπέλα ευλαβουνταν την Παναγία της Σεριφου και πριν τους βρούνε, τηλεφώνησε στη Μονη και ζήτησε απο τις μοναχές να προσευχηθουν γιατί είχαν ανησυχήσει.
Η μοναχη τους ειπε πως θα σωθεί μόνο η κοπέλα και ολοι οι άλλοι θα σκοτωθούν. Μεχρι εκείνη τη στιγμή κανεις δεν ήξερε τίποτα, το ελικόπτερο αγνοούνταν. Έγιναν ολα όπως τα είπε η μοναχη. Όταν άρχισε να πέφτει το μοιραιο ελικοπτερο εμφανίστηκε δίπλα στην κοπέλα μια γυναίκα με κόκκινα ρουχα. Ήταν η Παναγία.
Την έπιασε από την καρέκλα ξηλωνοντας οχι μονο το καθισμα αλλά και το πάτωμα του ελικοπτέρου με χειρουργικη ακρίβεια (1200 πριτσινια το συγκρατει, για να το ξηλώσει ανθρωπινο χέρι θελει μερες εργασίας με εργαλεία, μας είπε το παλικάρι που έχει αυτην την ειδικότητα στο στρατό) το περασε εκτος του υπολοιπου ελικοπτέρου (που εγινε θρύψαλα) χωρίς να ακουμπήσει πουθενά και το κατεβασε 20 μετρα μακρια πανω σε ενα πουρναρι. Μάλιστα της γυρισε πλατη και την προέτρεψε να μην κοιταει προς τα συντρίμμια για ευνόητους λόγους, να μη φοβάται, οτι όλα θα πάνε καλά και οτι θα έρθουν να τη βρούνε.
Αυτος που έρχεται έρχεται για σένα, της είπε και έφυγε.  Και ήταν ο υπάλληλος της ΔΕΗ που ειχε παει να ελέγξει γιατί είχε κοπεί το ρεύμα ο οποιος και τη βρηκε.  Μάλιστα, η κοπέλα ανεφερε ότι αισθανόταν ζεστασιά και ασφάλεια με την παρουσια της γυναίκας. Στο νοσοκομείο οι γιατροί ειπαν οτι θα χρειαστουν καποιοι μηνες για να γίνει καλα. Η γυναίκα με τα κόκκινα ρούχα ξαναεμφανιστηκε και της είπε να μην ανησυχεί γιατι θα γίνει γρήγορα καλά, όμως θα πρέπει η κοπέλα να διαδώσει οτι εγινε για να δυναμωσει η πιστη του κόσμου.
Γιατί η Ελλάδα θα περασει καποια δυσκολία και μόνο με την πιστη θα καταφέρουμε να την ξεπεράσουμε. 
Η κοπέλα πήρε εξιτήριο απο το νοσοκομείο και δεν έχει περάσει καν μήνας. Μάλιστα παρέλειψα να αναφέρω οτι της έκαναν και ψυχολογικά τεστ και είναι μια χαρά στο μυαλό της. Δεν ήταν κάτι της φαντασίας της. Δεν εξηγείται επιστημονικα ή με τη λογική.  Είναι απλά ενα μεγαλο ΘΑΥΜΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!!
Η Παναγιά μας να μας φυλαει όλους και να μας χαρίζει δυναμη!  Αμήν!
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΥ ΤΑ ΕΞΙΣΤΟΡΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΔΕΛΦΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ. ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΩ.»
ΠΗΓΗ: http://www.trelokouneli.gr/sygklonistiki-istoria-thavma-stin-ptosi-tou-elikopterou-sto-sarantaporo/
Αναρτήθηκε απόkranos kranosgr kranos kranosgrστις9:07:00 μ.μ.
Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ όπως εμφανίστηκε υποστατικά στους μαχητές του Αλβανικού Έπους το 1940, έτσι εμφανίστηκε και στην διασωθείσα αξιωματικό εν έτη 2017 για να δώσει το ίδιο ΜΗΝΥΜΑ…
« Η ΕΛΛΑΔΑ δεν θα χαθεί αν έχει ΠΙΣΤΗ»
Να με συγχωρείτε για τον πλατειασμό του άρθρου αλλά μετά την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου μας τις επόμενες ημέρες ανοίγει το Θέμα της διάλυσης των ΣΚΟΠΙΩΝ, ανοίγει η όρεξη των Αλβανών και των τούρκων με άνομες διεκδικήσεις .
Κάπου εκεί στα ευαίσθητα Βόρεια σύνορα μας η ΠΑΝΑΓΙΑ εμφανίζεται πάλι το 1940 υποστατικά και δίνει κουράγιο και ελπίδα με διαχρονικό μήνυμα που αφορά ιδίως τις κρίσιμες μέρες μας.
«1940 ¨Το ακόλουθο επεισόδιο συνέβηκε στόν Καλαμά, τις πρώτες μέρες της ιταλικής εισβολής, όταν ακόμα οι φασίστες νόμιζαν πως τίποτε δεν μπορούσε να σταματήσει την προέλασή τους.
Ένα μικρό μας τμήμα, κατατσακισμένο από την κούρασι, άυπνο μέρες ολόκληρες, είχε μαζευτεί σ’ έναν καλαμώνα της αριστεράς όχθης τού ποταμού γιά νά ξαποστάσει λίγες ώρες.
Οι άνδρες λαγοκοιμόνταν, μα πετάχθηκαν ξαφνικά στο άκουσμα μιας παράξενης, υπερκόσμιας φωνής.
Καί είδαν τότε, μέσα στο σκοτάδι που τους περιτριγύριζε, μιάν αχνή οπτασία, μιά γυναίκα με πονεμένη μορφή, μα που το πρόσωπό της αχτινοβολούσε από μιά υπερκόσμια χαρά.
Την γνώρισαν αμέσως, αν και ποτέ δεν την είχαν ξαναδεί:
ήταν η Παναγία, που τους μιλούσε:
«Τούτο εδώ είναι το ακρώτατο σημείο όπου θα φτάσουν οι αντίχριστοι. Από εδώ και πέρα, τίποτε δεν θα σταματήσει τη φυγή τους. Και σας λέγω και τούτο ακόμα:
μιά μέρα, η Ελλάς θα γίνει το προσκύνημα όλων τών λαών της οικουμένης».
Και το όραμα εξαφανίστηκε. Την επομένη, άρχιζε η αντεπίθεσίς μας, οι Ιταλοί ξαναπερνούσαν τον Καλαμά άρον-άρον και η φυγή τους από τότε δεν έχει σταματημό.»
(«Με τη βοήθεια του Θεού θα επικρατήσει το δίκαιον μας», εφ. Η Νίκη, 19-4-41. Σύγχρονη δημοσίευση, στο λεύκωμα του Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου: Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ’40, σελ.146, με τον τίτλο «Φωνή υπερκόσμια»).
Το παραπάνω κείμενο-προφητεια βρίσκεται στο βιβλίο Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 40 του κ. Αλέκου Φλωράκη. Πρόκειται για ένα θαυμάσιο πόνημα που καταγράφει άγνωστες πτυχές των γεγονότων μέσα από τις ιστορικές πηγές .Ιδιαίτερη αξία σε αυτή τη
προσπάθεια οι αφηγήσεις αυτοπτών μαρτύρων. Μάλιστα στο βιβλίο αυτό υπάρχει και ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με τίτλο όπου κατά κύριο λόγο παρουσιάζονται θαύματα που βίωσαν οι στρατιώτες μας και ειδικά εμφανίσεις της Παναγίας μας. Από τη σελίδα 141 έως 150 παρουσιάζονται πολλά θαυμαστά περιστατικά. http://oimos-athina.blogspot.gr/Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016)
Γιατί η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ είπε : «μιά μέρα, η Ελλάς θα γίνει το προσκύνημα όλων τών λαών της οικουμένης».
Το λέει ολοκάθαρα και το στηρίζει ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
Ναὶ ὁ Ἕλλην ἐγεννήθη κατὰ θείαν πρόνοιαν διδάσκαλος τῆς ἀνθρωπότητος·
τοῦτο τὸ ἔργον ἐκληρώθη αὐτῷ·
αὕτη ἦν ἡ ἀποστολὴ αὐτοῦ·
αὕτη ἡ κλῆσις αὐτοῦ ἐν τοῖς ἔθνεσιν·
μαρτύριον ἡ ἐθνικὴ αὐτοῦ ἱστορία· μαρτύριον ἡ φιλοσοφία αὐτοῦ· μαρτύριον ἡ κλίσις αὐτοῦ· μαρτύριον αἱ εὐγενεῖς αὐτοῦ διαθέσεις· μαρτύριον ἡ παγκόσμιος ἱστορία·
( Από κείμενο τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου γιὰ τὸν κοσμοϊστορικὸ ῥόλο τῶν Ἑλλήνων, ἰδίως ἐν σχέσει μὲ τὴν διάδοσιν τοῦ Εὐαγγελίου)
ΣΤΩΜΕΝ καλώς αδελφοί και όπως είπε η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ στην  θαυματουργικά διασωθείσα αξιωματικό μας  από την πτώση του  στρατιωτικού ελικοπτέρου .
«Γιατί η Ελλάδα θα περάσει κάποια δυσκολία και μόνο με την ΠΙΣΤΗ θα καταφέρει  να την ξεπεράσει». 
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

1 σχόλιο:

Κυκλαμίνα είπε...

εμφανίστηκε δίπλα στην κοπέλα μια γυναίκα με κόκκινα ρουχα. Ήταν η Παναγία.

Μου θύμισε έντονα το Θαύμα και το όραμα στον Περιφερειακό, δυο φορές την ίδια μέρα.
Μεγάλη η Χάρη της!