Ταμένο blog...
στίγματα κάποιων στιγμών
και θαυμάτων

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Αποφασισμένοι να αντιδράσουν οι κάτοικοι στο Φυτόκο

Αποφασισμένοι να αντιδράσουν οι κάτοικοι στο Φυτόκο

πηγή

Τελευταία ενημέρωση: 2016-02-24, 10:02:21
Αντιπροτείνουν τις εγκαταστάσεις στο ΚΑΑΥ στο Μαλάκι
Η είδηση της επιλογής του οικοπέδου του Αγίου Ανδρέα στο Φυτόκο για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, έσκασε σαν… βόμβα στους κατοίκους της περιοχής. Χθες το πρωί, κάτοικοι της περιοχής προχώρησαν σε αυθόρμητη συγκέντρωση στην περιοχή και το απόγευμα, περισσότεροι από 200 άνθρωποι συμμετείχαν στην έκτακτη λαϊκή συνέλευση που συγκάλεσε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Φυτόκου.
Κάτοικοι της περιοχής του Φυτόκου, δήλωσαν αιφνιδιασμένοι και συγκρότησαν συντονιστική επιτροπή για να αποτρέψουν τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης στην έκταση πίσω από τον Αγιο Ανδρέα. Δήλωσαν έτοιμοι να προχωρήσουν σε δυναμικές μορφές αντίδρασης. «Αιφνιδιαστήκαμε. Ο,τι γίνεται, γίνεται πίσω από την πλάτη μας. Δεν ξέρω αν αυτό είναι εσκεμμένο για να μην μπορέσουμε να αντιδράσουμε», έλεγε χθες, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Φυτόκου, Παναγιώτης Μαστροπαναγιώτης.
«Μας αιφνιδίασαν. Η ανασφάλεια και ο φόβος έχει αρχίσει να φωλιάζει μέσα μας. Θα αλλάξει η περιοχή, θα αλλάξει η ζωή μας», είπε από την πλευρά του, ο κάτοικος της περιοχής, Στέλιος Λημνιός.
Οι κάτοικοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να αποτρέψουν τα σχέδια δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας και μετεγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή.
«Γνωρίζουμε ότι η συσσώρευση ανθρώπων με καθημερινές ανάγκες οι οποίες σαφέστατα δεν θα μπορούν να καλυφθούν με τον τρόπο διαβίωσής τους εδώ ενέχει κινδύνους για όλους εμάς και τις οικογένειές μας. Πάρα πολύ εύκολα τη στάση μας κάποιοι μπορούν να ερμηνεύσουν ως ρατσιστική, ξενόφοβη, φασιστική. Τίποτα από τα τρία. Ο Ελληνας είναι και φιλόξενος και έχει συναισθήματα. Αλλά η χώρα από μόνη της δεν μπορεί να διαχειριστεί όλο το πλήθος των ανθρώπων που καταφθάνουν καθημερινά», εξήγησε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Κωνσταντίνος Βάτσος.
Μάλιστα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, αμέσως μετά τη συνέλευση, παρέδωσαν στο δήμαρχο Βόλου, πρότασή τους -που ψηφίστηκε ομόφωνα στη συνέλευση- για τη φιλοξενία μεταναστών στο ΚΑΑΥ (Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας) στο Μαλάκι. «Αν θέλουν να φιλοξενήσουν τους μετανάστες σε ανθρώπινες συνθήκες στο Μαλάκι είναι ο καταλληλότερος χώρος: υπάρχουν σπίτια, εστιατόριο, ιατρείο. Και μπορούν να φιλοξενηθούν άμεσα», είπε ο κ. Λημνιός.
ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: