Ταμένο blog...
στίγματα κάποιων στιγμών
και θαυμάτων

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Η βία στον αδερφό μου είναι βία σε εμένα

Η βία στον αδερφό μου είναι βία σε εμένα

Η βία στον αδερφό μου είναι βία σε εμένα
Σήμερα κηδεύεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του ο Βαγγέλης Γιακουμάκης. Ένας νέος άνθρωπος που η ιστορία του τον έκανε δικό μας άνθρωπο. Όπως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις, η κοινή γνώμη συγκλονίζεται και εκφράζει έντονα τη συμπαράστασή της.
Τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενισχύουν και ενθαρρύνουν την εκδήλωση του δημοσίου αισθήματος. Και μετά έρχεται η σιωπή… Οι άνθρωποι επιστρέφουν στα ίδια και η ζωή συνεχίζεται. Η ιστορία του Βαγγέλη δεν πρέπει να καταστεί μια ακόμα τέτοια περίπτωση.
Ο ραδιοφωνικός σταθμός «Διακονία» της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου και η εκπομπή «Χριστός, Αυτός ο Άγνωστος» αφιερώνουν την αποψινή εκπομπή στη μνήμη του, συζητώντας το θέμα «Η βία στον αδερφό μου είναι βία σε μένα». Παρόν στην προσπάθεια αυτή δίνουν ειδικοί στο πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού αναλύοντας τις ποιμαντικές, παιδαγωγικές, ψυχολογικές και κοινωνικές διαστάσεις του. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε πτυχές του τι βιώνει ένας νέος άνθρωπος σε ένα καθεστώς καθημερινού εκφοβισμού και ποια είναι η συλλογική ευθύνη απέναντι σε αυτόν. Ένα μικρό βήμα να μιλήσουμε ανοιχτά για την κοινωνική αυτή πρόκληση ως Εκκλησία, ως νέοι και ως κοινωνία.
Στη συζήτηση συμμετέχουν οι:
Αρχιμ. π. Σωφρόνιος Γκουτζίνης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Ξάνθης και Περιθεωρίου, εκπαιδευτικός
Γεωργιάδου Ιωάννα, Κοινωνική Κλινική Ψυχολόγος, υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Γκιούλη Ζωή, εκπαιδευτικός, συντονίστρια δράσεων του παρατηρητηρίου για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας & Θράκης
Καρεκλά Σοφία, δημοσιογράφος, υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ
Σαπουντζάκης Πέτρος, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Σπυρόπουλος Φώτιος, δικηγόρος, διδάκτωρ Εγκληματολογίας
Τιρικανίδου Άννα, εκπαιδευτικός-διευθύντρια στο 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, Δρ Θεολογίας
Την εκπομπή, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, στις 21:00-23:00, παρουσιάζουν οι Νίκος Κοσμίδης και Αλέξανδρος Δημαράς. Οι φίλοι της εκπομπής μπορούν να την ακούσουν ζωντανά διαδικτυακά και εκτός Ξάνθης, μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου (http://www.im-xanthis.gr/). Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας ή να κάνετε παρεμβάσεις στο τηλέφωνο 2541083556.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: