Ταμένο blog...
στίγματα κάποιων στιγμών
και θαυμάτων

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

"ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" - [Ντοκιμαντέρ]

"ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" 


Πώς ξεκίνησε το σύμπαν; Τι υπήρχε πριν από αυτό; Υπήρχε χρόνος πριν από τον χρόνο; Οι επιστήμονες είναι διχασμένοι. Aκόμα προσπαθούν να λύσουν αυτό το πανάρχαιο αίνιγμα.
Στην Ελβετία χιλιάδες επιστήμονες εργάζονται στο μεγαλύτερο πείραμα του κόσμου. Αναζητούν το «μποζόνιο του Χιγκς», ή αλλιώς, το «σωματίδιο του Θεού».
Η ανακάλυψη του ίχνους του θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο; Θα επηρεάσει την πίστη των ανθρώπων;
Έχει να προσφέρει σήμερα η Πατερική Θεολογία στην ανθρώπινη αναζήτηση για την Αρχή του Κόσμου; Ποιά είναι η προσφορά της στην ιστορία της Επιστήμης;
Τέσσερις χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης αναζήτησης, με τη Μυθολογία, τη Φιλοσοφία, τις Θρησκείες, μέχρι τις σύγχρονες επιστημονικές θεωρίες, και το αιώνιο μυστήριο παραμένει άλυτο.
Τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα (Αστυπάλαια, Μακεδονία, Ήπειρος, Μετέωρα, Αίγινα, Λουτράκι, Θήβα, Μήλος, Κως, κ.α), την Τουρκία (Κωνσταντινούπολη, Καππαδοκία, Αντιόχεια, Μυρσίνη, κ.α.), την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Σκωτία, την Αυστρία, τοΙσραήλ, την Αίγυπτο, τη Συρία.
Έρευνα: Αριστοτέλης Χρ. Ευτυχιάδης Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Συμμετέχουν: Αριστοτέλης Χρ. Ευτυχιάδης Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μιχαήλ Δ. Δερμιτζάκης Καθηγητής Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Αφήγηση: Κώστας Καστανάς
Βίντεο ΝΕΡΙΤ
πηγή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: